SCR organiseert bijeenkomsten monumentenambtenaren

bijeenkomst_ambtenaren

Onder het motto 'Sta sterk met regionaal en ambachtelijk werk' is SCR een project gestart voor monumentenambtenaren in dienst van gemeenten. SCR wil in de periode november-december 2019 voor monumentenambtenaren uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel een of meer bijeenkomsten organiseren.

Gemeenten zijn cruciaal om de kwaliteit van onze monumenten te handhaven, vindt SCR. Soms zijn ze zelf eigenaar van monumenten, vaak zijn ze betrokken bij subsidies en altijd zijn de gemeenten toezichthouder in het kader van de monumentenwetgeving.
Monumentenambtenaren zijn daarbij de spil waar het in de gemeenten om draait. SCR wil de komende tijd met hen in gesprek om samen na te gaan hoe kwaliteitstrajecten als die van de SCR kunnen leiden tot het kwalitatief verbeteren van bouwkundige ingrepen bij monumentale gebouwen.

In de loop van het najaar 2019 worden verschillende monumentenambtenaren geïnterviewd. Op basis daarvan wordt een programma samengesteld voor een bijeenkomst specifiek gericht op monumentenambtenaren uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. SCR wil in de periode november-december 2019 een of meer bijeenkomsten organiseren.

foto: Boris Stokman