Nieuwe SCR-certificaten voor restauratiebedrijven uitgereikt

april 25, 2018

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Meppel kregen in totaal negentien noordelijke restauratiebedrijven het certificaat van Stichting Certificering Restauratie. Het totale aantal gecertificeerde restauratiebedrijven in het Noorden ligt hiermee rond de vijftig.

Lees meer >>

SCR-bestuurssecretaris Henk Lohrengel overleden

maart 1, 2018

Op 15 februari jl. is totaal onverwacht op 68-jarige leeftijd Henk Lohrengel overleden. Henk stond mede aan de wieg van de Stichting Certificering Restauratie en was als bestuurssecretaris belangrijk voor de ontwikkeling van SCR als organisatie.

Lees meer >>

Informatiemiddag ontwikkelingen erfgoedsector

oktober 6, 2017

Stichting RIBO organiseert op 21 november 2017 samen met o.a. Stichting Certificering Restauratie een informatiemiddag om belangstellenden bij te praten over de laatste ontwikkelingen binnen de erfgoedsector.

Lees meer >>

Geslaagde Restauratiefair in Hengelo

juni 12, 2017

Op zaterdag 10 juni vond de vierde editie van de Restauratiefair plaats op de RIBO-locatie te Hengelo. De Restauratiefair is een uniek evenement waar zo’n zestig organisaties op het terrein van cultuur en erfgoed en restauratievaklieden zich presenteren. (foto’s Boris Stokman)

Lees meer >>

SCR-voorzitter Joost van Wieringen: ‘Alles draait om vakmanschap!’

januari 30, 2017

‘Meer dan veertig bedrijven hebben het afgelopen najaar een certificaat gekregen. Zonder meer een prima resultaat, maar we zijn er nog niet. Ik zie het als de belangrijkste taak van onze stichting dat we bedrijven blijven motiveren dat ze jonge mensen aannemen waarin het vak kan voortleven.’

Lees meer >>

SCR-bijeenkomsten over kwaliteitsregeling goed bezocht

december 10, 2016

Om geïnteresseerde bedrijven die meer willen weten over de Kwaliteitsregeling Kennis + Kunde, zo goed mogelijk te kunnen informeren heeft SCR in december en januari regionale informatiebijeenkomsten. De in totaal drie avonden werden goed bezocht.

Lees meer >>