SCR op Restauratiefair 2019 Hengelo

Op zondag 30 juni was Stichting Certificering Restauratie een van de zestig deelnemers aan de traditionele Restauratiefair die Stichting RIBO elk jaar op Erve Woldhuis bij Hengelo organiseert.

Lees meer  

SCR publiceert richtlijn Historisch Metselen

SCR heeft voor kleinere restauratiebedrijven een beter werkbare uitvoeringsrichtlijn opgesteld over historisch metselen. Er komen meer van deze Kern-Uitvoeringsrichtlijnen. Zo zijn er documenten over timmerwerk en voegwerk in voorbereiding.

Lees meer  

Nieuwe SCR-certificaten voor restauratiebedrijven uitgereikt

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Meppel kregen in totaal negentien noordelijke restauratiebedrijven het certificaat van Stichting Certificering Restauratie. Het totale aantal gecertificeerde restauratiebedrijven in het Noorden ligt hiermee rond de vijftig.

Lees meer  

SCR-bestuurssecretaris Henk Lohrengel overleden

Op 15 februari jl. is totaal onverwacht op 68-jarige leeftijd Henk Lohrengel overleden. Henk stond mede aan de wieg van de Stichting Certificering Restauratie en was als bestuurssecretaris belangrijk voor de ontwikkeling van SCR als organisatie.

Lees meer  

Informatiemiddag ontwikkelingen erfgoedsector

Stichting RIBO organiseert op 21 november 2017 samen met o.a. Stichting Certificering Restauratie een informatiemiddag om belangstellenden bij te praten over de laatste ontwikkelingen binnen de erfgoedsector.

Lees meer  

Geslaagde Restauratiefair in Hengelo

Op zaterdag 10 juni vond de vierde editie van de Restauratiefair plaats op de RIBO-locatie te Hengelo. De Restauratiefair is een uniek evenement waar zo’n zestig organisaties op het terrein van cultuur en erfgoed en restauratievaklieden zich presenteren. (foto’s Boris Stokman)

Lees meer  

SCR-voorzitter Joost van Wieringen: ‘Alles draait om vakmanschap!’

‘Meer dan veertig bedrijven hebben het afgelopen najaar een certificaat gekregen. Zonder meer een prima resultaat, maar we zijn er nog niet. Ik zie het als de belangrijkste taak van onze stichting dat we bedrijven blijven motiveren dat ze jonge mensen aannemen waarin het vak kan voortleven.’

Lees meer  

SCR-bijeenkomsten over kwaliteitsregeling goed bezocht

Om geïnteresseerde bedrijven die meer willen weten over de Kwaliteitsregeling Kennis + Kunde, zo goed mogelijk te kunnen informeren heeft SCR in december en januari regionale informatiebijeenkomsten. De in totaal drie avonden werden goed bezocht.

Lees meer  

Ook gespecialiseerde restauratiebedrijven kunnen in K+K Register

De afgelopen tijd zijn vooral algemene restauratiebedrijven in het Register Kennis + Kunde van SCR opgenomen. In de restauratiesector zijn ook tientallen gespecialiseerde bedrijven actief. SCR gaat deze gespecialiseerde bedrijven in de regio de komende tijd actief benaderen om mee te doen aan de Kwaliteitsregeling Kennis + Kunde.

Lees meer  

Bouwbedrijven geïnformeerd over aardbevingsbestendig restaureren monumenten

Op donderdag 27 oktober 2016 hebben zo’n zestig bezoekers in Groningen de kennisbijeenkomst Monumenten in uitvoering bezocht. Doel was met name om bouwbedrijven te informeren die betrokken willen zijn bij werkzaamheden rond monumenten en cultureel erfgoed in het Groninger aardbevingsgebied.

Lees meer